Deze online shop maakt gebruik van cookies voor een optimale winkelervaring. Hierbij worden bijvoorbeeld de sessie-informatie of de taalinstelling op uw computer opgeslagen. Zonder cookies wordt de functionaliteit van de online-shop beperkt. Klik alstublieft hier, als u hiermee niet akkoord gaat.

Retourneren

Retourneren

Bent u niet tevreden over het  gekochte product? Geen probleem. Binnen 14 dagen na ontvangst van het gekochte product kunt u het product retour sturen.

In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heeft u als consument bij het doen van aankopen via internet recht op een 'Herroepingsrecht' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen, waarbij u wel zelf de portokosten voor het terugsturen moet betalen. U kunt hierbij:

binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding retourneren, of

binnen 14 dagen na ontvangst ons van de herroeping op de hoogte brengen (melding) en vervolgens

binnen 14 dagen na die melding retourneren.

Voorwaarden retourzending artikelen

Het is van belang dat producten goed en dergelijk verpakt retour worden gestuurd. De producten dienen verpakt te zijn in, indien redelijkerwijs mogelijk, de oorspronkelijke verpakking inclusief de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, ons advies is dan ook om dit aangetekend te doen. Hierin bent u natuurlijk vrij. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of volledige restitutie in aanmerking. Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Indien u voor de beoordeling van de goederen verder bent gegaan dan nodig is om de aard, kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen, dan kunnen wij een waardevermindering in rekening brengen. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100%. 

Zakelijke bestellingen

Voor bestellingen welke via de zakelijke (Business to Business) afdeling zijn geplaatst, dient er ten allen tijden eerst te worden overlegd met de betreffende contactpersoon, voor er iets retour kan worden gezonden.

Waardevermindering

Het herroepingsrecht geeft u de mogelijkheid het product 'op zicht' te hebben en het product te beoordelen, zoals u dit ook in de winkel zou kunnen. De beoordelingsperiode geeft u de mogelijkheid om eventuele impulsaankopen ongedaan te maken. Het is dus niet de bedoeling dat u gedurende 14 dagen uitgebreid gebruik maakt van een aankoop en deze vervolgens retourneert. U mag een product testen om te kijken of er geen defecten zijn. U mag de producten die u retour wilt sturen dus niet meer gebruiken dan nodig is om ze te beoordelen. Producten die retour worden gestuurd dienen onbeschadigd en compleet verpakt retour gestuurd te worden. Er mogen bovendien geen stickers en/of tape op de originele productverpakking geplakt worden. Ook is het belangrijk dat de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs wordt meegezonden. Het product mag geen gebruikssporen bevatten. Heeft het artikel schade, is het product niet compleet of komt het product zonder zijn originele verpakking retour? Dan wordt er waardevermindering in rekening gebracht. Dit wordt beoordeeld door de afdeling retouren.

Stappenplan retourzendingen

Wilt u gebruik maken van de retourregeling? Dan vragen wij u het op de volgende manier te doen. Zo kunnen wij de retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen. Geef bij de retourzending duidelijk aan wat er moet gebeuren (omruilen voor een ander artikel of aankoopbedrag crediteren).

Heeft u aangegeven dat u het artikel wilt omruilen? We ruilen het artikel voor u om en sturen, nadat we uw retourzending hebben ontvangen, het nieuwe artikel kosteloos naar u op. Mits het artikel op voorraad is en een eventuele bijbetaling is ontvangen, wordt het artikel aan u nog verzonden.

Heeft u aangegeven dat het aankoopbedrag moet worden gecrediteerd? Dan storten we het aankoopbedrag terug op uw rekening. Zodra we uw retourzending hebben behandeld, zal het bedrag binnen een aantal werkdagen worden gecrediteerd. De terugbetaling wordt uitgevoerd met de betaalwijze waarmee wij het geld ontvangen hebben. Indien u dus met creditcard of PayPal betaald hebt, wordt het geld naar deze kaart teruggestort.

Gebruik het retourformulier of het Europees modelformulier voor herroeping. LET OP; De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. 

Meer informatie over het Herroepingsrecht vind u bij onze Algemene Voorwaarden.

Retouradres:
Bresser Benelux
t.a.v. Afdeling Retouren
Smirnoffstraat 8
7903 AX Hoogeveen
0528 23 24 76
info@bresserbenelux.nl

Defect bij ontvangst

Mocht het bestelde product bij ontvangst defect blijken te zijn, verzoeken wij u ons daar direct na ontvangst van op de hoogte te stellen. U heeft hier, na ontdekking van de schade, wettelijk minimaal twee maanden de tijd voor. Echter verzoeken wij u dit binnen 24 uur te doen, daar er in een later stadium niet meer goed te controleren is hoe het defect is ontstaan. Na ontvangst van het defecte product zullen wij dit eerst controleren. Als blijkt dat het product inderdaad defect is, zullen wij het product direct vervangen. Voor het retourneren kunnen wij u een antwoordnummer toesturen zodat het artikel kosteloos retour gezonden kan worden. Zelfgemaakte schade is niet te retourneren. Bekijk hiervoor de algemene voorwaarden.

Mocht u niet zeker weten of het product defect is, dan kunt u een e-mail sturen naar onze service afdeling via: info@bresserbenelux.nl